برداشتن خال های گوشتی و سطحی به کمک جراحی-بخش سوم

برداشتن خال های گوشتی و سطحی به کمک جراحی-بخش سوم

خال‌ها و سرطان پوست


 

در اغلب موارد، یک خال فقط یک خال است و هیچ خطری از نظر تبدیل شدن به سرطان پوست ندارد. اما در افرادی که پوست روشن و لطیف دارند، یک خال می‌تواند به آرامی به ملانوما که یک نوع سرطان پوست است، تبدیل شود. به خاطر داشته باشید که در شرایط بسیار نادرتر ممکن است حتی ملانوما در قسمتی از پوست که از نظر ظاهری کاملاً سالم و عادی به نظر می‌رسد نیز به وجود بیاد.

در صورتی که خال‌های سرطانی به موقع تشخیص داده نشده و به شکل مناسب درمان نشوند، ممکن است به تدریج به سایر قسمت‌های بدن از قبیل مغز، استخوان، ریه یا کبد گسترش پیدا کند که در این صورت می‌تواند بسیار خطرناک و حتی کُشنده باشد. بنابراین هر چقدر ملانوما زودتر تشخیص داده شده و درمان شود، خطر بقاء و گسترش آن به نقاط دیگر کمتر خواهد بود.

Study suggestion
Swelling and bruising,fa

همان طور که قبلاً بحث شد، ملانوما در بین افرادی که پوست لطیف و روشن دارند، بیشتر از افرادی که پوست تیره دارند، شایع می‌باشد. در زنان، این سلول‌های سرطانی معمولاً بيشتر در پوست ناحیه کمر یا ساق پاها دیده می‌شود. در مردان هم این خال‌ها بیشتر بر روی پوست سر، گردن و کمر به وجود می‌آید.

اگرچه احتمال بروز ملانوما یا سرطان پوست در افرادی که رنگ پوست آنها تیره است، کمتر می‌باشد، اما این افراد هم ممکن است به سرطان پوست مبتلا شوند. در این افراد علائم سرطان پوست بیشتر در قسمت‌هایی از بدن که رنگ پوست روشن‌تر است مانند کف دست‌ها و پاها و زیر ناخن انگشت‌های دست و پا به وجود می‌آید.

نمونه‌برداری بیوپسی تنها راهکاری است که برای تعیین سرطانی بودن یک خال به طور قطعی وجود دارد. همچنین فقط بعضی از پزشکان حرفه‌ای و باتجربه می‌توانند تعیین کنند که آیا شما نیازی به انجام عمل بیوپسی دارید یا خیر. به طور کلی تشخیص علائم ملانوما یا سرطان پوست بر اساس یک قاعده سر راست (که با عنوان قانون ABCDE شناخته می‌شود) انجام می‌گیرد. مباني اصلی این قاعده و در واقع علائمی که باید وجود آنها در یک خال پوستی بررسی شود، عبارتند از:

  • شکل نامتقارن: شکل یک طرف خال به طور مشخصی با طرف دیگر آن فرق دارد.
  • مرز نامنظم: خال‌های سرطانی معمولاً مرز مشخصی ندارند و ممکن است این گونه به نظر برسد که خال فقط دارد از جای اصلی خود به طرف نواحی سالم پوست گسترش پیدا می‌کند. حتی در صورتی که یک خال مرزهای مشخصی هم داشته باشد، لبه‌های آن به صورت تیز و پیشرونده به نظر می‌رسد.
  • رنگ غیر یکنواخت: شدت رنگ خال‌های سرطانی در سراسر آن به صورت یکنواخت نیست و معمولاً رنگ‌های مختلفی از جمله سیاه، قهوه‌ای و برنزه در قسمت‌های مختلف آن دیده می‌شود. در بعضی از موراد ممکن است که در ساختار یک خال، قسمت‌هایی به رنگ آبی، خاکستری، صورتی، قرمز یا سفید نیز وجود داشته باشد.
  • قطر: بعضی از خال‌های بسیار کوچک وجود دارند که می‌توانند بزرگ شده و به سرطان پوست تبدیل شوند، اما اصولاً خال‌هایی بیشتر به ملانوما تبدیل می‌شوند که قطر آنها از ۶ میلی‌متر بزرگ‌تر باشد. البته با فرض اینکه قبلاً سرطانی نبوده باشند. یکی دیگر از نشانه‌های مشخص خال‌های سرطانی آن است که اندازه آنها با گذشت زمان بزرگ‌تر می‌شود.
  • گسترش و تغییر شکل: شکل ظاهری خال‌های سرطانی، به ویژه رنگ آنها در طی یک دوره زمانی چند هفته‌ای یا چند ماهه به طور مرتب دچار تغییراتی می‌شود.
Study suggestion
The effect of drinking alcohol on rhinoplasty

هزینه عمل برداشتن خال


هزینه این عمل به محل وجود خال بستگی دارد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *