انواع روش های عمل جراحی ترمیم بینی
هدف از جراحی مجدد بینی، بهبود وضعیت بینی و عملکر آن است. متخصص جراح بینی اصفهان تلاش می کند تا با توجه به وضعیت بینی، پیوند غضروف انجام دهد و یا غضروف را از ناحیه ای از بینی بردارد. پزشک غضروف مورد نیاز را از تیغه بینی بیمار (سپتوم)، گوش یا دنده می گیرد. ترمیم بینی هم مانند جراحی اولیه، هم با روش باز و هم با روش بسته قابل انجام است. در ادامه به بررسی هر یک از این روش ها می پردازیم.
مطالب خواندنی و آموزنده دکتر مجید راستی جراح بینی اصفهان :
- جراحی زیبایی بینی و ورزش
- آرایش کردن بعد از جراحی بینی
- جراح بینی اصفهان دکتر مجید راستی
- جراحی بینی کج ، جراح بینی اصفهان
- غذاهای جویدنی را نادیده بگیرید
- بهترین فوق تخصص جراحی بینی در اصفهان
- تاثیر جراحی زیبایی بینی بروی آلرژی بینی
- بینی در زیبایی شناسی چه نقشی دارد؟
رتوش بینی با استفاده از تکنیک جراحی باز
زمانی که جراح از روش باز برای جراحی مجدد بینی استفاده می کند، ابتدا بیمار را تحت وضعیت بیهوشی عمومی قرار می دهد و سپس با ایجاد برش در ناحیه کلوملا و بالا زدن پوست بینی، به طور کامل به ساختمان بینی دست پیدا می کند. تغییرات با توجه به نیاز بینی بیمار ایجاد می شود. سپس بخیه های داخلی و بخیه روی کلوملا زده می شود. جراح با استفاده تامپون بعد از عمل مانع از ایجاد چسبندگی داخل بینی می شود. در نهایت اسپلینت (گچ) روی بینی قرار داده می شود.
دوره نقاهت عمل ترمیم بینی و مراقبت های پس از عمل
ممکن است در برش ها (برش) بخیه یا منگنه داشته باشید. بخیه های داخل بینی معمولاً خود به خود حل می شوند. اگر منگنه دارید، پزشک در هفته اول آن ها را خارج می کند. بانداژ بینی شما را می پوشاند. ممکن است یک آتل پلاستیکی یا گچی برای محافظت و حفظ شکل جدید بینی خود داشته باشید.
ممکن است زیر سوراخ های بینی خود یک “پد بینی” داشته باشید تا خونی را که ممکن است از بینی شما چکه می کند جمع آوری کند. پزشک به شما نحوه تعویض پد را در صورت نیاز نشان می دهد. ممکن است مواد بسته بندی شده داخل بینی خود داشته باشید تا خونریزی و تورم را کاهش دهد. بسته بندی و پد بینی ظرف ۲ روز پس از جراحی برداشته می شود. اسپلینت هم حدود یک هفته دیگر برداشته می شود.
بینی شما کبود و متورم می شود و ممکن است اطراف چشمانتان کبودی های تیره داشته باشید. تورم ممکن است بیشتر شود. بیشتر تورم باید طی ۳ تا ۴ هفته از بین برود. در بینی خود کمی درد خواهید داشت و ممکن است سردرد داشته باشید. ممکن است بینی شما گرفتگی داشته باشد و برای مدت کوتاهی دچار مشکل تنفسی شوید. ممکن است پوست نوک بینی شما بی حس شده باشد. با بازگشت احساس ممکن است کمی خارش یا درد داشته باشید.
چگونه می توانید در خانه از خود مراقبت کنید؟
-
فعالیت
- زمانی که احساس خستگی می کنید استراحت کنید. خواب کافی به بهبودی شما کمک می کند.
- پس از جراحی تا چند روز سر خود را بالا نگه دارید. با استفاده از ۲ یا ۳ بالش با سر بالا بخوابید.
- سعی کنید هر روز پیاده روی کنید. و هر روز کمی بیشتر از روز قبل پیاده روی کنید. کم کم میزان پیاده روی خود را افزایش دهید.
- احتمالاً باید حدود ۱ هفته از محل کار خود مرخصی بگیرید. بستگی به نوع کاری که انجام می دهید و احساس شما دارد.
- به مدت ۲ تا ۳ هفته یا تا زمانی که پزشکتان بگوید مشکلی ندارد از انجام فعالیتهای سنگین مانند دوچرخهسواری، دویدن، وزنهبرداری یا ورزشهای هوازی خودداری کنید.
- از پزشک خود بپرسید که چه زمانی می توانید دوباره رانندگی کنید.
- حداقل تا یک هفته بعد از جراحی، بینی خود را باد نکنید. بینی خود را به آرامی با دستمال پاک کنید. اگر نیاز به عطسه دارید، این کار را با دهان باز انجام دهید.
- از پزشک خود بپرسید از چه زمانی می توانید خم شوید.
- به مدت ۸ هفته بینی خود را مالش ندهید. برای جلوگیری از آفتاب سوختگی از کرم ضد آفتاب برای بینی خود استفاده کنید و از کلاه لبه دار استفاده کنید. به آرامی ضدآفتاب بزنید یا آرایش کنید. تا یک هفته شنا نکنید.
-
رژیم غذایی
ممکن است متوجه شوید که حرکات روده شما بلافاصله پس از جراحی منظم نیست. این علامت شایع است. سعی کنید از یبوست و زور زدن با حرکات روده جلوگیری کنید. ممکن است بخواهید هر روز یک مکمل فیبر مصرف کنید. اگر بعد از چند روز اجابت مزاج نداشتید، از پزشک خود در مورد مصرف یک ملین خفیف سوال کنید.
-
داروها
- پزشک به شما خواهد گفت که آیا و چه زمانی می توانید داروهای خود را مجدداً شروع کنید. او همچنین در مورد مصرف داروهای جدید به شما دستورالعمل می دهد.
- اگر آسپرین یا رقیقکنندههای خون دیگری مصرف میکنید، از پزشک خود بپرسید که آیا و چه زمانی مصرف مجدد آن را شروع کنید. مطمئن شوید که دقیقاً متوجه شده اید که پزشک شما چه کاری را می خواهد انجام دهید.
- داروهای ضد درد را دقیقا طبق دستور مصرف کنید.
- اگر پزشک داروی تجویزی برای درد به شما داده است، آن را طبق دستور مصرف کنید.
- اگر داروی مسکن تجویزی مصرف نمی کنید، از پزشک خود بپرسید که آیا می توانید از داروهای بدون نسخه استفاده کنید.
- اگر پزشک آنتی بیوتیک تجویز کرده است، آنها را طبق دستور مصرف کنید. فقط به این دلیل که احساس بهتری دارید مصرف آن ها را قطع نکنید. شما باید دوره کامل آنتی بیوتیک را مصرف کنید.
- داروی خود را بعد از غذا مصرف کنید (مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد که این کار را نکنید).
- از پزشک خود یک داروی ضد درد متفاوت بخواهید.
مراقبت از نواحی برش خورده
پس از بیرون آمدن بخیه ها یا منگنه ها، می توانید محل برش را با آب و صابون بشویید و به آرامی ناحیه را خشک کنید. اگر روی برشی که پزشک ایجاد کرده نوارهای چسب دارید، نوار را برای یک هفته یا تا زمانی که جای این برش ها محو شود، بگذارید. یا دستورالعمل های پزشک خود را برای برداشتن نوار دنبال کنید.