جراحی کوچک کردن بینی
جراحی برای تغییر شکل بینی یکی از جراحی های بسیار محبوب است که برای کاهش یا افزایش سایز بینی انجام می گیرد. شکل نوک بینی، پل بینی و همچنین سوراخ های بینی و از سوی دیگر زاویه بین بینی و لب بالا در این جراحی تغییر می کند. گاهی اوقات حتی با جراحی بینی می توان به بهبود مشکلات تنفسی و درمان ناهنجاری های ساختاری بینی منجر شد.
جراحی کوچک کردن بینی یا رینوپلاستی به موجب تغییر سایز بینی انجام می شود در عمل جراحی زیبایی بینی ، اندازه بینی را طی عمل جراحی زیبایی با کاهش و افزایش غضروف بینی تغییر می دهند.
عمل جراحی کوچک کردن بینی به منظور تغییر فرم بینی از پرطرفدارترین عمل های جراحی زیبایی می باشد که به منظور کوچک کردن سوراخ بینی و کوچک کردن سایز بینی انجام می شود .
همچنین مواردی مانند زاویه بینی و لب بالایی ، فرم نوک ، پل و سواراخ های بینی قابل تغییر است غالباً مشکلات تنفسی نیز طی این عمل زیبایی انجام می شود.
عملکرد و روش جراحی کوچک کردن بینی
در عمل زیبایی بینی اندازه ساختمان بینی کاهش می یابد و در پوست هیچ تغییری ایجاد نمی شود ، پزشک از طریق برش هایی روی پوست به ساختمان و درون سوراخ های بینی راه می یابد که ساختمان بینی از استخوان در نیمه بالایی و غضروف ( نرمه استخوان ) در نیمه پایین تشکیل می شود.
اگر ساختمان بینی فرد را سقف خانه ای در نظر بگیریم برای فرم دادن به بینی فرد برآمدگی را که مانند پلی است برمی داریم و بعد از آن برای اینکه دو سمت بینی به هم نزدیک شوند، استخوان های بینی را که محل اتصال استخوان های گونه است را با پل جدید یا برگرداندن برآمدگی به هم متصل میکنیم و بعد پوست را به جای قبلی برگردانده به دلیل اینکه پوست قابلیت ارتجاعی و انعطاف پذیری را داراست روی ساختمان بینی منقبض شده و مانند قبل بینی را می پوشاند.
نکته ای در ارتباط با کوچک کردن بینی
داشتن بینی کوچک با فرمی زیبا برای تمامی افراد خوشایند است ولی بینی کوچک برای هر چهره ای زیبا نیست و در اصل شرط زیبا بودن بینی ، تناسب بینی با دیگر اجزای چهره است . برخی از افراد بینی متناسبی دارند ولی بر این باورند که اگر بینی کمی کوچک تر شود زیباتر است و می خواهند از طریق کم هزینه ترین روش ، بینی را کوچک کنند به همین دلیل به سمت روش هایی چون ورزش ، طب سنتی و کوچک کردن بینی با عسل روی می آورند .
دقت داشته باشید که حتی اعمال کوچک ترین تغییرات بر روی ساختار بینی نیز نیازمند انجام جراحی بینی است و روشی به جز جراحی برای فرم دهی و کوچک کردن بینی وجود ندارد .
روش انجام جراحی کوچک کردن بینی
بدنه بینی که پوست بر روی آن کشیده شده است، در عمل کوچک کردن بینی، کوچک میشود، البته به خود پوست اصلاً دست زده نمیشود؛ جراح از زیر پوست از طریق برشهای ایجاد شده در داخل سوراخ های بینی به بدنه بینی متشکل از استخوان در قسمت بالایی و غضروف (نرمه استخوان) در نیمه پایینی دسترسی پیدا میکند.
بدنه بینی را به عنوان سقف خانه در نظر بگیرید. به منظور صاف کردن ساختار بینی و نزدیک تر کردن پل آن به صورت برآمدگی یا پیرو مثال اتخاذ شده “خرپشته سقف” باید بریده شود و از بین برود. سپس دو سمت بینی برای بازسازی “برآمدگی” یا خط پل جدید با بریدن استخوانهای بینی در محل اتصال به استخوانهای گونه به یکدیگر نزدیک میشود. خاصیت ارتجاعی پوست پوشش دهنده این امکان را فراهم میآورد تا پوست منقبض شود و به خوبی روی بدنه کوچک تر را بپوشاند.
عرض بینی در عمل جراحی کوچک شدن بینی به نحو چشمگیری کاهش مییابد، بنابراین طبیعی است که سوراخهای بینی قبلی برای بینی جدید بسیار بزرگ خواهد بود. به همین دلیل سوراخهای بینی نیز با برداشتن بخش کوچکی از پوست کف سوراخ بینی کوچک میشود و در نتیجه اثر زخم بسیار ظریفی در هر سمت به جا میماند. کوتاه کردن بینی و باریک کردن نوک حجیم بینی نیز با کاستن از مقدار غضروف شکل دهنده انتهای بینی امکانپذیر است.
مشکل تنفسی بینی را نیز میتوان به طور همزمان با تنظیم موقعیت تیغه استخوانی جدا کننده دو سمت بینی از یکدیگر بهبود بخشید که در اصطلاح سپتوپلاستی یا اصلاح تیغه میانی بینی نامیده میشود. تناسب دیگر اجزاء صورت، مانند استخوانهای گونه و چانه، گاهی اوقات بر اندازه بینی تأثیر میگذارد، به همین جهت توصیه میشود تا برای طبیعی ساختن ظاهر صورت این اجزاء را نیز یا همزمان با کوچک کردن بینی استخوانی یا در عمل جداگانهای تغییر داد.
بزرگ بودن سوراخهای بینی باعث میشود بینی به صورتی نامتناسب با بقیه قسمتهای صورت، بزرگ نشان داده شود. بزرگی نوک بینی باعث بزرگتر به نظر رسیدن نمای بینی میشود. روشهای مختلفی جهت باریکتر کردن بینیهای پهن و کوچک کردن سوراخ بینیهای گشاد و یا بزرگ وجود دارد. پزشکان با شکاف دادن قسمتهایی از بافتهای احاطه کننده اطراف سوراخ بینی و پره های بینی ، آن را کوچک میکنند. نتیجه این عمل کوچکتر شدن سوراخ بینی است ولی در این روش جای زخم ناشی از عمل کاملاً مشخص است.
تجربه زمان عمل
اکثر جراحان ترجیح میدهند تا عمل کوچک کردن بینی را تحت بیهوشی عمومی انجام دهند، به همین دلیل بیمار باید دستکم شب روز عمل را در بیمارستان بستری شود. این عمل تقریباً بدون درد است و درد پس از عمل به راحتی با مصرف مسکنهای ملایم تسکین مییابد. با این حال بیمار پس از عمل کوچک کردن بینی به دلیل وجود پانسمان درون سوراخ بینی ناراحت است، این پانسمان که یک تا دو روز در بینی باقی میماند، مانع تنفس از راه بینی میشود. به علاوه بیمار باید وجود اسپلینت یا آتل محکمی را نیز روی بینی تحمل کند که استخوانها را در موقعیت مناسب نگه میدارد.
دکتر مجید راستی جراح بینی اصفهان :
- جراحی بینی افراد سالمند
- درمان بینی شکسته شده
- جراحی زیبایی بینی نوجوانان
- جراحی سپتوپلاستی چه خطراتی دارد ؟
- سفر هوایی بعد از انجام جراحی زیبایی بینی
- جراح بینی اصفهان
- درمان آلرژی با جراحی بینی
- ۱۳ روش برای بهبود سریع بعد از جراحی بینی فانتزی
- مدل جراحی بینی استخوانی
- تاثیر هوای سرد بر نتایج رینوپلاستی
ارتباط با صفحه رسمی دکتر مجید راستی