۷ علامت مهم که میگوید شما انحراف بینی دارید !
تشخیص انحراف بینی | انحراف تیغه بینی یکی از شایعترین مشکلات در دنیاست! حتماً شما هم افراد زیادی را دیدهاید که بینی خود را عمل کردهاند و در پاسخ به سؤال «مگر بینیات چه مشکلی داشت؟!» میگویند: «از عوارض انحراف بینی رنج میبردم!» احتمالاً در بیشتر مواقع با خود میگفتید: «من بینی او را قبل از عمل دیده بودم! اصلاً نشانهای از انحراف تیغه در آن نبود!» اما باید بدانید که بیشتر افراد دارای این مشکل، هیچ نشانه بیرونی خاصی ندارند و حتی گاهی مواقع خودشان نیز از وجود این عارضه مطلع نیستند!
همراه ما باشید با مطالب جذاب و خواندنی دکتر مجید راستی جراح بینی اصفهان و فوق تخصص جراحی پلاستیک اصفهان :
- جراحی زیبایی بینی اصفهان
- کانال یوتیوب جراح بینی اصفهان دکتر مجید راستی
- نمونه جراحی زیبایی بینی مردانه
- دکتر مجید راستی جراحی زیبایی بینی اصفهان
- جراحی بینی کج با جراح بینی اصفهان
- بهترین متخصص جراح بینی
- از تغییرات واقع بینانه در جراحی زیبایی بینی آگاه شوید :
انحراف تیغه بینی
در ابتدا باید بدانید انحراف تیغه بینی (سپتوم) دقیقاً چیست! تیغه بینی دیوارهای ساختهشده از غضروف و بافت همبند است که مجاری بینی را از هم جدا میکند. مجرای بینی در دو طرف با غشاهای مخاطی پوشیده شده است.
اگر تیغه بینی بهشدت به یک سمت متمایل شود، باعث بزرگی یک مجرا نسبت به دیگری میشود. عوارض انحراف بینی بسته به شدت این تفاوت، انسداد بینی، کاهش جریان هوا و مشکلات تنفسی است. براساس آمارهای اعلام شده حدود ۸۰ درصد از افراد این مشکل را دارند اما تعداد زیادی از وجود آن بیخبر هستند! انحراف بینی، مشکلی بسیار شایع است. گاهی وجود این عارضه بهصورت خفیف، علائم کمی دارد یا حتی در برخی موارد فاقد علامت است! آیا میدانید نشانههای انحراف سپتوم بینی چیست؟
نشانه انحراف تیغه بینی
تشخیص انحراف بینی | بیشتر انحرافهای تیغه بینی بدون علامت هستند! با این حال، در برخی موارد ممکن است علائم انحراف بینی بهصورت زیر ظاهر شوند :
-
انسداد یک یا هر دو سوراخ بینی
این انسداد میتواند تنفس از راه یکی یا هر دو سوراخ بینی را سخت کند. بیشتر زیباجویان در مواقع بروز بیماریهایی مانند سرماخوردگی یا آلرژی (که باعث تورم و باریک شدن مجرای بینی میشوند) متوجه انسداد بیش از حد نرمال بینی خود میشوند.
-
خونریزی سطح تیغه بینی شما
به دلیل تنفس بیشتر از یک سمت بینی، گاهی تیغه همان سمت خشک میشود و خطر خونریزی بینی را افزایش میدهد. این مورد یکی از سختترین عوارض انحراف تیغه بینی است!
-
وجود درد در صورت
دلایل زیادی در مورد درد بینی در صورت وجود دارد. یکی از دلایل احتمالی درد یک طرفه صورت میتواند انحراف شدید تیغه بینی باشد، در این عارضه سطوح داخل بینی با هم برخورد میکنند و باعث فشار میشوند.
-
تنفس پرسروصدا در هنگام خواب
تنفس پرسر و صدا در هنگام خواب نیز یکی دیگر از عوارض انحراف تیغه بینی است. این اتفاق بهدلیل تورم بافتهای بینی رخ میدهد.
-
آگاهی از بروز چرخه بینی
چرخه بینی چیست؟! اگر مجاری بینی شما بهطور متناوب دچار انسداد شوند، چرخه بینی رخ میدهد. وجود این حالت اصلاً طبیعی نیست و میتواند علامت انحراف تیغه بینی باشد.
-
علاقه به خوابیدن روی فقط یکی از پهلوها
اگر یکی از مجاری بینی باریکتر باشد، گاهی برخی از افراد ترجیح میدهند به یک سمت خاص بخوابند تا تنفس از راه بینی در شب راحتتر شود.
-
رابطه انحراف تیغه بینی و سینوزیت
گاهی اوقات، انحراف سپتوم در ظاهر مشخص نیست اما مشکات زیادی بهوجود میآورد. انحراف تیغه بینی و سینوزیت ارتباط نزدیکی با هم دارند! سینوسها از راه مجاری مخصوص به داخل بینی تخلیه میشوند.
اگر تیغه بینی کج باشد، در این روند اختلال ایجاد میکند و باگذشت زمان مشکلات سینوسی زیادی برای شما بهوجود میآید. اگر این علائم را داشتید، میتوانید برای تشخیص دقیقتر به پزشک مراجعه کنید. البته مشاوران ما در دکییاب نیز میتوانند به شما برای تشخیص انحراف بینی کمک کنند.
یک پزشک خوب برای عمل انحراف تیغه بینی بیابید :
تشخیص انحراف بینی | در ابتدا برای انجام این کار شما باید یک پزشک خوب بیابید. اگر هنوز هم در یافتن جراح خوب سردرگم هستید، میتوانید از دکتر مجید راستی جراح بینی اصفهان مشورت بگیرید. پزشک در جلسه ویزیت سؤالاتی درمورد علائم شما میپرسد. در ادامه او با دقت وضعیت بینیتان را معاینه و با تاباندن نور تمامی زوایا داخلی و بیرونی را بررسی میکند. برای بهترین تصمیمگیری، او موارد زیر را ارزیابی میکند :
- تیغه بینی شما (سپتوم)
- سن
- وضعیت سلامتی و بیماریهای خاص
- عوامل خطرزا
- جراحیهای قبلی
پس از تحلیل تمامی موارد بالا، پزشک نظر خودش را درباره انجام عمل انحراف تیغه بینی برای شما میگوید. البته فراموش نکنید باید در جلسه ویزیت به پاسخ تمامی سؤالهای زیر برسید تا تصمیمگیری درباره انجام این عمل برای شما آسانتر شود :
- به نظر شما شدت انحراف بینی من چقدر است؟
- آیا عارضه دیگری میتواند دلیل گرفتگی بینی یا سایر علائم دیگر من باشد؟
- آیا جراحی را توصیه میکنید؟
- آیا من کاندید خوبی برای جراحی هستم؟
- در حین و بعد از جراحی چه انتظاری میتوانم از عمل خود داشته باشم؟
- دوره نقاهت عمل انحراف تیغه بینی چقدر است؟
- به نظر شما نتیجه عمل من چگونه خواهد بود؟
- اگر تصمیم به انجام عمل انحراف تیغه بینی گرفتید، وارد مرحله بعدی یعنی آزمایشهای قبل از عمل میشویم!
انجام عمل جراحی انحراف تیغه بینی
قبل از جراحی، یک پرستار و پزشک جزئیات جراحی و آزمایشها را بررسی میکنند و به سؤالهای شما پاسخ میدهند. آنها همچنین سؤالاتی در مورد سلامت عمومی، داروهای فعلی یا آلرژیهای احتمالی از شما میپرسند. عمل انحراف بینی با بیهوشی کامل انجام میشود. در هنگام ورود به بیمارستان، متخصص بیهوشی با شما صحبت میکند تا تمامی شرایط بیهوشی را برایتان توضیح میدهد.
مانند سایر جراحیهایی که با بیهوشی انجام میشوند، شما نباید از ساعت مشخصی در شب قبل از عمل غذا بخورند، بنوشند یا حتی آدامس بجوید! در صورت لزوم، پزشک شما دستورالعملهای خاصی برای مصرف داروهای قبل از عمل ارائه میدهد. پزشک برای کاهش ریسک خونریزی، احتمالاً شما را از مصرف داروهای رقیقکننده خون منع میکند. اگر به هر دلیلی مجبور به استفاده از این داروها شدید، باید این موضوع را با جراح خود در میان بگذارید.
در طی عمل انحراف بینی، پزشک با روشهای خاصی غضروف و استخوان خمشده سپتوم را صاف میکند. او برای انجام این کار، ابتدا پوشش مخاطی را از روی غضروف و استخوان برمیدارد. سپس او غضروف و استخوان را تغییر شکل میدهد و گاهی اوقات قسمتهایی از آن را برمیدارد. اگر شاخکهای داخلی بزرگ و باعث انسداد شده باشند، جراح بخشی از آنها را نیز تراش میدهد. در مرحله آخر پوست را دوباره بخیه میزنند!
مراقبتهای بعد از عمل جراحی انحراف تیغه بینی
تشخیص انحراف بینی | اگر همزمان با رفع عارضه انحراف، عمل زیبایی نیز انجام داده باشید، باید توجه ویژهای به انجام مراقبتهای بعدی کنید. این کارها در روزهای بعدی ضروری است :
- سر خود را بالا نگه دارید، هنگام خواب از چندین بالشت استفاده کنید و اصلاً بینی خود را روی بالشت نگذارید.
- بهتر است تا زمانیکه گچ روی بینی شماست، حمام نروید. از خیس شدن گچ جلوگیری کنید تا زودتر از زمان مقررشده پزشک، از بینی شما جدا نشود.
- برای کاهش ورم و کبودی، حتماً از کمپرس یخ استفاده کنید. آن را مستقیم روی بینی خود قرار ندهید، بلکه آرام روی گونههایتان بگذارید.
- تا یک ماه استفاده از عینک ممنوع است.
- به تغذیه خود توجه ویژهای داشته باشید، از مایعات فراوان، میوه، سبزی تازه و غذاهای پروتئینی استفاده کنید.
- زیاد صحبت نکنید و نخندید.
- از رفتن به مکانهای شلوغ که احتمال ضربه به بینی در آنجا وجود دارد، خودداری کنید.
- بینی خود را باد نکنید!
- در هنگام عطسه، از دهان خود استفاده کنید تا فشاری به مجرا و تیغه بینی وارد نشود.
- هنگام قرارگیری در معرض آفتاب، حتماً از کرمهای ضدآفتاب استفاده کنید. پوست بینی شما، بعد از عمل نازک، حساس و مستعد لک است.
- برای ترمیم جای زخمها و جلوگیری از بروز اسکار، حتماً از کرمهای ترمیمکننده استفاده کنید.