تفاوت بینی های استخوانی و گوشتی در جراحی
تفاوت بینی های استخوانی و گوشتی در جراحی : در این مقاله در خصوص تفاوت جراحی در بینی های استخوانی و گوشتی توضیحاتی ارائه می شود. عامل تعیین کننده بینی گوشتی و استخوانی، ضخامت پوست است. بینی های استخوانی دارای پوستی نازک یا متوسط هستند و بینی های گوشتی پوست ضخیمی دارند. باید گفت به طور طبیعی پوست نیمه پایینی بینی، یعنی همان قسمتی که غضروف را می پوشاند ضخیم تر از پوست نیمه بالایی بینی، یعنی ناحیه ای که استخوان را می پوشاند، می باشد.
ویژگی ها
در بینی های استخوانی به علت نازک بودن پوست جزئیات استخوانی از زیر پوست مشاهده می شود. یعنی امکان دارد لبه های استخوان اگر شکسته شده باشد. لمس و دیده شود. ضمناً در نیمه پایینی به علت نازک بودن پوست اغلب غضروف ها قوی و محکم هستند. و کمتر افتادگی و یا پهنی در نوک بینی وجود دارد، این در حالی است که در بینی های گوشتی به علت ضخیم بودن پوست جزییات غضروفی و استخوانی قابل رؤیت نیستند. و به دلیل سنگینی پوست غضروف ها اغلب ضعیف و نازک می باشند. بدین جهت در این نوع بینی ها نوک بینی افتاده و پهن است.
نتیجه عمل بینی های استخوانی
مزیت پوست نازک بینی های استخوانی این است. که عمل هنرمندانه روی بافت سخت یعنی استخوان و غضروف به طور واضح قابل مشاهده می باشد، لذا اگر تغییرات به طور صحیح و با دقت اعمال شود نتیجه بسیار چشمگیر و قابل توجه خواهد بود. بدین ترتیب اگر کوچکترین نقص و اشکالی وجود داشته باشد. به عنوان مثال لبه یک استخوان کمی تیز باشد به سادگی از زیر پوست نازک قابل رؤیت است.
تفاوت بینی های استخوانی و گوشتی در جراحی :
معمولاً بینی های استخوانی مورد بهتری برای جراحی بینی هستند. ولیکن هم اکنون با تکنیک ها و مانورهای خاصی که وجود دارد بینی های گوشتی را می توان عمل کرد و نتیجه رضایت بخش و مطلوبی از آن ها دریافت نمود. بینی های گوشتی پوستی ضخیمی دارند به همین علت عمل بینی های گوشتی مشکل تر است. نتیجه عمل جراحی در بین این بینی ها بسیار متفاوت هستند. بر اساس این نتیجه فرم صورت و چهره بیمار دچار تغییرات چشمگیری می شود .
مهم ترین نکته ای که در عمل بینی وجود دارد تسلط و مهارت جراح است. ولیکن معیار مهمی که در این عمل زیبایی بسیار اثرگذار می باشد. ضخامت و جنس گوشت بیمار می باشد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم منظور از بینی گوشتی این است که این نوع بینی پوست ضخیمی دارد و در اصطلاح پوست آن چرب است. این بینی به این علت که دارای پوست ضخیم و چربی می باشد. جراحان در سال های گذشته معتقد بودند برداشت زیاد از این استخوان و غضروفی که در آن وجود دارد موجب بهبود وضعیت ظاهری بینی می شود. ولی امروزه جراحان بینی به ویژه متخصصان گوش و حلق و بینی توجه بسیاری به تقویت عناصر زیرین پوست مثل غضروف استخوان دارند.
اگر در بینی های گوشتی عناصر زیرین پوست بیش از حد برداشته شوند زخم هایی ایجاد می شود. که منجر به بروز اسکار و فرورفتگی دائمی خواهد شد؛ در این صورت نتیجه خوشایند نخواهد بود. بدین جهت مردم اینگونه تصور می کنند که عمل بینی های گوشتی نتیجه مطلوبی در بر نخواهد داشت. اما در صورتی که تقویت بافت در نظر گرفته شود و با تسلط و مهارت کافی جراحی انجام شود می تواند نتیجه خوشایندی داشته باشد.
دکتر مجید راستی
جراح بینی اصفهان
مطالب پیشنهادی :
نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی را یاد بگیرید !
اهمیت تغذیه مناسب بعداز عمل بینی