تاثیرات سیگار بر نتیجه جراحی بینی

تاثیرات سیگار بر نتیجه جراحی بینی

 آيا مصرف سيگار و قليان، واقعا بر نتيجه جراحی بينى اثر منفى دارد؟

حداقل از یک هفته قبل از جراحی بینی تا یک ماه بعد از جراحی بینی ، مصرف سیگار و دخانیات باید متوقف شود‌‌ ، اما چرا؟‌‌ تاثیر سیگار بر جراحی بینی چیست ؟

باید بدانید سیگار کشیدن در این مدت اثرات نامطلوبی بر بهبودی بیمار دارد. نیکوتین موجود در سیگار باعث تنگ شدن رگ‌های خونی و تأخیر در روند بهبودی، افزایش تشکیل جای زخم و حتی نکروزه شدن (مرگ) سلول‌های پوست می‌شود.‌

در نتیجه میزان ورم و خونریزی که هر دو از عوارض مهم در فرایند بهبودی بعد از عمل هستند و باید تا حد امکان کاهش داده شوند را افزایش می‌دهد.


با مراقبت هابی پس از جراحی بینی آشنا شوید ! 

تاثیر الکل و سیگار بر نتیجه جراحی بینی

اگر قصد انجام جراحی بینی را دارید، باید آگاهی لازم را درباره تاثیر الکل و سیگار بر نتیجه جراحی بینی داشته باشید و  مصرف این دو  را ترک کنید. پاسخ چرایی این امر را در زیر می خوانید:

تنگ شدن رگ های خونی

نیکوتین موجود در سیگار برای رگ های خونی بسیار مضر است زیرا آنها را تنگ کرده و گردش خون در پوست را ضعیف می کند.

پیشنهاد مطالعه
کجی بینی بعد از عمل جراحی زیبایی بینی

گردش صحیح و مناسب خون و اکسیژن برای روند بهبودی کاملا ضروری است و باعث می شود که پوست، جوان و سالم به نظر برسد. متاسفانه، بسیاری از ابزار ترک سیگار (مانند آدامس و چسب نیکوتین) حاوی نیکوتین هستند که ماده ی مختل کننده ی گردش خون توسط سیگار است.

به همین دلیل، بیمارانی که می خواهند جراحی بینی انجام دهند باید به دنبال راه حل دیگری برای ترک سیگار باشند.

عفونت و جلوگیری از بهبود زخم ها

خطر عفونت بعد از جراحی، افراد سیگاری را بیشتر از دیگران تهدید می کند، زیرا گردش خون ضعیف ناشی از کشیدن سیگار از بهبودی کامل زخم ها جلوگیری می کند و همین مسئله باعث عفونت و در نتیجه، مرگ سلول های پوست و دیگر مشکلات می شود.

سیگار کشیدن روند بهبودی را طولانی تر می کند و شانس موفقیت جراحی را کاهش می دهد.

افزایش خطر خونریزی

الکل، خطر خونریزی را برای بیمار افزایش می دهد که این مسئله می تواند در طول دوران نقاهت بسیار خطرناک باشد. معمولا خونریزی بعد از جراحی بینی بسیار اندک است اما زمانی که پای سیگار و الکل در میان باشد دیگر اینطور نخواهد بود.

پیشنهاد مطالعه
تاثیر نوشیدن الکل بر جراحی بینی

در واقع می توان گفت تاثیر الکل و سیگار بر نتیجه جراحی بینی شما از همان روز عمل قابل مشاهده خواهد بود.

افزایش ورم و کبودی

در حالی که سیگار رگ های خونی را تنگ می کند، الکل باعث انبساط و گشاد شدن آنها می شود. گشاد شدن رگ ها به خصوص بعد از جراحی بینی، ورم ناحیه ی جراحی شده را افزایش می دهد.

پس از جراحی بینی، بینی و اطراف آن تا حدود ۱۸ ماه متورم خواهد بود اما به حداقل رساندن این مدت زمان، نتیجه ی بهتری را به بار خواهد آورد. پس، از مصرف الکل در دوران نقاهت خودداری نمایید.

سموم اضافی

سیگار سرشار از سموم خطرناکی است که به پوست آسیب می رسانند و بهبودی آن بعد از جراحی بینی را با مشکل مواجه می کنند.

تداخل دارویی

بعضی از مسکن هایی که بعد از جراحی بینی به بیماران داده می شوند، با الکل سازگاری ندارند. تداخل دارویی در بهترین حالت اثر داروهای مسکن را از بین می برد و در بدترین حالت، عوارض جانبی خطرناکی را ایجاد می کند.

پیشنهاد مطالعه
انتخاب بهترین جراح بینی استخوانی

کم آب شدن بدن

الکل ماده ای ادرارآور است و باعث خشکی پوستی می شود که بعد از جراحی بینی بسیار حساس شده. بیمارانی که جراحی بینی انجام داده اند یا قصد انجام آن را دارند باید تا چندین ماه از برخورد اشعه های آفتاب به بینی جلوگیری کنند تا از پوست آن محافظت شود.

علاوه بر آن، در طول دوران نقاهت باید از مصرف الکل خودداری کرد تا پوست بینی هیدراته و شاداب باقی بماند.

باقی ماندن جای زخم

سیگار کشیدن ممکن است منجر به بافت مردگی، باقی ماندن جای زخم و از دست دادن پوست شود که گاهی برگشت ناپذیر است. این مشکلات باید جدی گرفته شوند و اقدامات ساده ای مانند ترک سیگار می توانند تاثیر بسزایی بر کاهش خطر آنها داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *