شکل دهی دوباره به بینی با جراحی مجدد

شکل دهی دوباره به بینی با جراحی مجدد

دلایل انجام شکل دهی دوباره به بینی

شکل دهی دوباره به بینی | بینی‌ به دلیل داشتن برجستگی و قرار گرفتن در مرکز صورت، در نگاه اول کاملاً جلب نظر می‌کند . بنابراین کوچکترین ایراد یا ناهمگونی (بعد از عمل جراحی زیبایی بینی) مورد توجه قرار می‌گیرد. همچنین با داشتن بافت‌های مختلف مثل ماهیچه، چربی، ا‌ستخوان، پوست و غضروف، کار بر روی بینی می‌تواند چالش برانگیز و دشوار باشد. به علاوه بینی‌ فقط عضوی برای زیبایی‌ نیست و وظایف مهم‌ دیگری همچون تنفس و بویایی را نیز بر عهده دارد . که در زمان جراحی بینی باید این موارد در نظر گرفته شود.

پس از عمل اولیه ممکن است اشکالی در هر یک از موارد ذکر شده به وجود آید . و باعث شود که نتیجه دلخواه یعنی بینی ایده‌آل و مورد انتظار به دست نیاید. به عنوان مثال برخی از بیماران دچار مشکلات تنفسی می‌شوند . یا از شکل بینی به دست آمده راضی نیستند. در این گونه موارد، نیاز به جراحی مجدد (ریویژن) رینوپلاستی ، که تعریف عامیانه آن ترمیم بینی است.

اصول جراحی مجدد بینی همانند جراحی اولیه است. موارد مختلفی مثل توازن بینی با صورت، حفظ عملکرد بینی، تغییر شکل غضروف و استخوان، مناطقی که نیاز به حمایت اضافی (پیوند) و تغییر شکل دارند . برای رسیدن به بهترین نتیجه در نظر گرفته می‌شود. این نوع جراحی به دلایل متعدد به مراتب دشوارتر و پیچیده‌تر از رینوپلاستی اولیه است . و حتی برخی این نوع جراحی را یکی از دشوارترین جراحی‌های زیبایی می‌نامند . که نیازمند تخصص و تجربه از جانب جراح است.

پیشنهاد مطالعه
چرا پاکسازی بینی بعد از عمل مهم است؟

جراح بینی اصفهان | جراحی زیبایی بینی اصفهان | 8 مراقبت لازم بعد از جراحی زیبایی بینی

همراه ما باشید با مطالب جذاب و خواندنی دکتر مجید راستی جراح بینی اصفهان و فوق تخصص جراحی پلاستیک اصفهان  :

چه زمانی بعد از رینوپلاستی اولیه می‌توان جراحی مجدد را انجام داد؟

شکل دهی دوباره به بینی | حداقل یک سال زمان برای انجام جراحی مجدد بینی لازم است. گر چه بعضی از تورم‌های بینی بعد از جراحی اولیه به سرعت از بین می‌روند . اما برای از بین رفتن تمامی انواع تورم‌ها و شکل‌گیری کامل بینی باید یک سال صبر کرد.

از آنجا که در جراحی رینوپلاستی اولیه مقداری از غضروف بینی ممکن است از بین برود . در نتیجه با توجه به غضروف باقی‌مانده، مقداری از غضروف‌های دیگر موجود در بدن خود بیمار قرض گرفته می‌شود . تا جایگزین غضروف قبلی شود. یکی از غضروف‌های قرض دهنده، غضروف گوش است. اگر چه برش گوش به خوبی استتار می‌شود . و شکل، اندازه و عملکرد گوش قرض دهنده تغییری نمی‌کند . ولی نیاز به گرفتن غضروف از بافت مجاور به معنای ایجاد یک برش اضافه است.

پیشنهاد مطالعه
آیا نگران در آوردن گچ بینی خود هستید؟

علاوه بر گوش، از غضروف استخوان دنده هم می‌توان استفاده کرد. نوع انتخاب با توجه به نظر جراح، درجه آسیب‌دیدگی بافت بینی و رضایت بیمار متغیر است. گاهی ممکن است از چند غضروف به صورت ترکیبی استفاده شود. در برخی موارد که نیاز به میزان زیادی از غضروف از دست رفته است . می‌توان از بافت‌های مصنوعی دیگر همچون Medpor استفاده کرد.

جراح بینی اصفهان | جراحی زیبایی بینی اصفهان | 11 نکته طلایی برای جراحی بینی بدون عارضه

شکل دهی دوباره به بینی

نوع برش در جراحی مجدد بینی می‌تواند بسته (داخل بینی) یا باز (در قسمت زیرین بینی بین سوراخ‌های بینی) باشد. رینوپلاستی بسته کمتر تهاجمی و آسیب‌رسان است چرا که جراح فقط نواحی از بینی را که نیاز به اصلاح دارند، تغییر می‌دهد. در صورتی که زخمی از جراحی اولیه دارید، جراحی بسته ایمن‌تر است اما بعضی از جراحان، جراحی باز را ترجیح می‌دهند چرا که فضای بیشتری را در معرض دید قرار می‌دهد و بهتر می‌توان پیچیدگی‌های عمل بینی را فهمید.

از دیگر نکات مربوط به جراحی مجدد این است که قسمتی از بینی که قبلاً جراحی روی آن انجام گرفته، اکنون باید دوباره برش داده شود. این امر، پیچیدگی جراحی را دو چندان می‌کند. بنابراین، زمان جراحی مورد نیاز برای رینوپلاستی مجدد معمولاً بیشتر از زمان مورد نیاز برای جراحی اولیه است و گاهی ممکن است این عمل تا ۴ ساعت طول بکشد.

پیشنهاد مطالعه
تاثیر جراحی بینی بر فرم لب ها

یک خطر رینوپلاستی اولیه بروز حالت Telangectasis (رگ‌هایی شبیه عنکبوتی کوچک) است که معمولاً قبل از جراحی وجود دارد ولی پس از رینوپلاستی بیشتر به نظر می‌رسد. این حالت چندان رایج نیست. با این وجود در جراحی مجدد، احتمال بروز Telangectasis خیلی بیشتر است. راجع به این موضوع باید قبل از جراحی گفتگو شود تا پزشک با توجه به نوع پوست، بافت پوست و ضخامت پوست شما، نظرش را اعلام کند.

نتیجه جراحی مجدد بینی

همان طور که ذکر شد، رینوپلاستی مجدد ممکن است توأم با مشکلات و خطراتی باشد. به دست آوردن غضروف جایگزین مناسب، کار بر روی بافت‌های حساس و ظریف بینی و بهبودی کامل بینی کاری بس دشوار است که از دست هر جراحی بر نمی‌آید و رسیدن به نتیجه مطلوب (به خصوص در آسیب‌دیدگی‌های شدید) بسیار مشکل خواهد بود.

پزشک حاذق و با تجربه با داشتن تخصص و تجربه به دست آمده از چندین عمل موفق و نیازسنجی دقیق بیماران می‌تواند مشکلات و موانع احتمالی را تا میزان زیادی کنترل کرده و رضایت بیماران را حاصل آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *