علت خونریزی بینی بعد از جراحی بینی چیست ؟

علت خونریزی بینی بعد از جراحی بینی چیست ؟

سوزش داخل بینی بعد از عمل

خونریزی بینی | عموما قسمت زیادی از سوالات مراجعان جراحی بینی، اطلاع از عوارض احتمالی این جراحی مانند خونریزی و میزان خطر آن برای فرد است. قبل از پاسخ به این سوالات بهتر است بدانیم، در جریان این جراحی بافت بینی دستخوش تغییرات شده و بسته به میزان دستکاری جراح، شرایط بهبودی فرد نیز میتواند متفاوت باشد.

به عنوان مثال در جراحی های ترمیمی اصلاحات بیشتری بر روی ساختار غضروف بینی انجام گرفته و طبیعتا دوره نقاهت این جراحی شرایط متفاوتی خواهد داشت. در حالت کلی شرایط و عوارض جراحی بینی بسته به شرایط فرد و تخصص جراح متفاوت بوده و در اکثر موراد در بازه زمانی محدودی با انجام یک سری مراقبت های ویژه قابل درمان می باشد.

یکی از شایع ترین عارضه های جراحی بینی در چند هفته ابتدایی، خونریزی بینی است، که در ادامه این مقاله به توضیح دلایل و شرایط درمان این عارضه خواهیم پرداخت.

همراه ما باشید با مطالب جذاب و خواندنی دکتر مجید راستی جراح بینی اصفهان و فوق تخصص جراحی پلاستیک اصفهان  :

جراح بینی اصفهان |  جراحی زیبایی بینی اصفهان |  علت خونریزی بینی بعد از جراحی بینی چیست ؟

علت خونریزی بعد از جراحی بینی

همانطور که اشاره شد خونریزی بینی یکی از عوارض شایع جراحی بینی می باشد که احتمال رخ دادن آن حین عمل و بعد از عمل وجود دارد. در بینی انسان عروق خونی زیادی وجود داشته که پاره شدن و آسیب دیدن هر یک آنها می تواند باعث خونریزی بینی شود. به همین جهت پزشک جراح حین عمل نهایت تلاش خود را می کند تا به عروق خونی آسیبی وارد نشده و میزان خونریزی فرد را به حداقل برساند.

پیشنهاد مطالعه
نمونه جراحی بینی نیمه فانتزی

به طور میانگین هر فرد در حین عمل بینی حدود ۵۰ میلی لیتر خون از دست می دهد که در مواردی امکان دارد این میزان به دلیل فشار خون بالا افزایش پیدا کند. یکی از نکات مورد توجه پزشک در حین جراحی زیبایی ثابت نگه داشتن و کنترل فشار خون فرد است تا به این طریق از دست دادن خون فرد به حداقل برسد.

  • فشار خون بالا

یکی از اصلی ترین دلایل خون ریزی بینی بعد از جراحی فشار خون بالای فرد است. در مواردی که فرد سابقه ابتلا به بیماری فشار خون مانند بیماری مادرزادی اختلال انعقاد خون داشته باشد و یا در معاینات پیش از عمل، تپش قلب و فشار خون نسبتا بالایی برای او گزارش شود، پزشک توصیه هایی را جهت اطلاع فرد در مورد جراحی و دوره نقاهت به او می نماید.

  • مصرف آسپرین و داروهای ضد انعقاد خون

مصرف آسپرین و داروهای ضد انعقاد خون پس از جراحی زیبایی بینی باعث خونریزی بینی می شود. داروهایی مانند ایپوبروفن، دیکلوفناک، ناپروکسن و پیروکسیکام تا حدودی دارای چنین اثری هستند. این داروها که عموما به عنوان مسکن از آنها استفاده می شود، برای متقاضیان جراحی بینی مناسب توصیه نشده و بخصوص در فاصله انجام جراحی، بهتر است از مصرف این داورها اجتناب شود.

  • انحراف شدید بینی فرد

عموما خونریزی بینی پس از عمل جراحی در افرادی که انحراف شدید بینی داشته باشند مشاهده می شود. چراکه انحراف شدید بینی باعث می‌شود اقدامات بیشتری بر روی ساختار بینی فرد انجام شده و در نتیجه احتمال پارگی عروق خونی افزایش یابد.

  •  خشکی بینی بعد از جراحی

خشکی بینی سبب التهاب مخاط بینی می شود و تداوم این مشکل ترک خوردن مخاط، خونریزی بینی، خشکی و اختلال در عملکرد بینی را در پی خواهد داشت. به همین دلیل توصیه میشود، پس از جراحی بینی تا مدتی روزانه ۳ مرتبه بینی خود را بر سرم مخصوص شست و شو دهیم.

  • داروهای بیهوشی

داروهای بیهوشی که در جراحی بینی مورد استفاده قرار می گیرند، تاثیر غیرمستقیم زیادی روی خونریزی بعد از عمل دارند. روند اثرگذاری این داروها به این صورت است که فشار خون به تدریج بالا رفته و فرد دچار حالت تهوع و دردهای ناشی از تاثیرات منفی مواد بیهوشی می شود.

پیشنهاد مطالعه
جراحی بینی و سپتوپلاستی برای درمان ترشحات پشت حلق

جراح بینی اصفهان |  جراحی زیبایی بینی اصفهان |  درمان خونریزی بینی

چند توصیه برای جلوگیری و درمان خونریزی بینی

  1. پرهیز از مصرف آسپرین و دارو های ضد انعقاد خون تا ۳ هفته قبل از جراحی بینی
  2. پرهیز از مصرف ویتامین چند روز قبل از جراحی بینی
  3. استفاده از قطره جهت منقبض ساختن عروق بینی و خونریزی بعد از درآوردن پانسمان
  4. استفاده از تامپون های مخصوص جراحی بینی
  5. تعویض پانسمان در هنگام خونریزی بینی
  6. پرهیز از فین کردن تا چند روز بعد از جراحی بینی
  7. استفاده از کمپرسور یخ برای رفع التهاب و تورم نواحی کناری بینی
  8. استفاده از سرم شست و شو به منظور جلوگیری از جمع شدن لخته خون داخل بینی
  9. پرهیز از پایین نگه داشتن بیش از حد سر
  10. پرهیز از دستکاری کردن حفره های ی بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *