برداشتن خال های گوشتی و سطحی به کمک جراحی-بخش اول

برداشتن خال های گوشتی و سطحی به کمک جراحی-بخش اول

خال‌هاي پوستي يا خال‌هاي ملانوسيتي، در بين پزشکان معمولاً به عنوان لکه‌هاي پوستي خوش‌خيمي (غير سرطاني) شناخته مي‌شوند که ممکن است در هر نقطه‌اي از بدن به وجود بيايند. رنگ خال‌ها اغلب به صورت قهوه‌اي تيره يا سياه است و ممکن است به صورت تکي يا خوشه‌اي بر روي پوست وجود داشته باشند. به طور کلي ساختار خال‌هاي پوستي در بين افراد مختلف، متفاوت است. در بعضي افراد ممکن است به شکل صاف و نرم باشد و در بعضي ديگر در هنگام لمس با دست، حالت زبر و درشت داشته باشد. و يا بعضي از خال‌ها کاملاً صاف و همسطح پوست و بعضي ديگر به صورت يک برآمدگي برجسته هستند. حتي از داخل بعضي از خال‌ها موهاي درشت رشد مي‌کند و بعضي ديگر هيچ مويي ندارند.

پیشنهاد مطالعه
آپنه‌ خواب و انواع اصلی آن

خال چگونه بر روی پوست تشکیل می‌شود؟


 

خال‌ها هنگامی تشکیل می‌شوند که ملانوسیت‌ها که یک نوع از سلول‌های پوست و مسئول تولید رنگدانه پوست ما می‌باشند، به جای آنکه به حالت یکنواخت در سراسر بافت پوست توزیع شوند، به صورت توده‌ای و متمرکز یا اصطلاحاً به حالت خوشه‌ای رشد کنند. به همین دلیل است که رنگ خال‌ها معمولاً تیره‌تر از پوست ناحیه اطراف آنها است. تشکیل خال‌ها معمولاً در اثر تغییرات هورمونی تحریک می‌شود و این تغییرات می‌تواند به علت عوامل زیر باشد:

  • جوانی و بلوغ: هنگامی که یک شخص به مرحله بلوغ سنی می‌رسد، تغییرات هورمونی زیادی در بدن او رخ می‌دهد. تشکیل خال بر روی پوست، یکی از مهم‌ترین پیامدهای این تغییرات هورمونی در سال‌های جوانی و نوجوانی است.
  • بارداری: بارداری نیز موجب تغییرات هورمونی زیادی در بدن زنان می‌شود. البته خود بارداری معمولاً منجر به تشکیل خال‌های بیشتر بر روی پوست نمی‌شود، اما رنگ خال‌هایی که از قبل روی پوست وجود داشته‌اند، در اثر بارداری تیره‌تر می‌شود.
  • آفتاب: مواجهه طولانی مدت با نور آفتاب نیز می‌تواند تشکیل خال‌ها را القاء نماید. خال‌هایی که در اثر نور شدید آفتاب به وجود می‌آیند، بیشتر در معرض تبدیل شدن به ملانوما یا سرطان پوست هستند. در ادامه این مقاله در مورد ارتباط بین خال‌ها و سرطان پوست با جزئیات بیشتری بحث خواهیم کرد.
پیشنهاد مطالعه
عمل زیبایی پلک - بلفاروپلاستی

هنگامی که افراد به سنین میانسالی (۴۰ سالگی به بعد) می‌رسند، معمولاً تعداد خال‌های موجود بر روی پوستشان رو به کاهش می‌گذارد. دانشمندان معتقدند که عوامل ژنتیکی در تشکیل خال‌ها نقش دارد. اگر در بين اعضاي خانواده شما هم فردی وجود دارد که بر روی پوست صورت یا بدن خود خال‌های زیادی دارد، پس احتمال آنکه شما هم در مقطعی از عمر خود دچار چنین شرایطی بشوید بیشتر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *