داروی راکوتان چه تاثیری دارد ؟

داروی راکوتان چه تاثیری دارد ؟

تاثیر منفی مصرف داروی راکوتان در جراحی بینی

داروی راکوتان یا ایزوترتینوین یک داروی است که مصرف آن گسترش بسیار زیادی یافته است . در حقیقت متخصصین پوست از این دارو به منظور درمان جوش های پوستی استفاده می کنند . داروی راکوتان در درمان آکنه بسیار موثر و خوب است اما بهتر است زمانی که قصد انجام جراحی بینی را دارید به مدت سه تا شش ماه مصرف این دارو قطع شده باشد، زیرا می تواند منجر به بروز عوارضی در فرد گردد .

به دلیل افزایش مصرف داروی راکوتان بهتر است افراد بدانند که بین سه تا شش ماه باید از قطع مصرف این دارو گذشته باشد زیرا می تواند سبب نکروز، سیاه شدگی، پارگی و نازک شدن پوست و بدشکلی های بینی شود .

شایان ذکر است پس از عمل بینی  بهتر است به مدت یک تا دو ماه از مصرف داروی راکوتان پیشگیری شود سپس مجدد به مصرف آن بپردازید .

پیشنهاد مطالعه
نکروز و سیاه شدن پوست بینی بعد از رینوپلاستی

عوارض جانبی قرص راکوتان عبارتند از:

  • خشکی لب : عارضه مشخصه ی این داروست که با استفاده ازکرم‌های چرب‌کننده مثل کرم وازلین یا ویتامین آ مرتفع می‌شود. بیمار در طول دوره ی درمان باید از آب و مایعات بسیاری جهت بهتر شدن خشکی پوست و بخصوص لب ها استفاده نماید.
  • خشکی دهان، بینی، چشم : دراین موارد در صورت تمایل می‌توان از قطره چشمی و کرم داخل بینی استفاده کرد. با توجه به خشکی چشم استفاده از لنزهای چشمی توصیه نمی‌شود.
  • خونریزی بینی : معمولاً در هفته‌های دوم یا سوم که خود به خود مرتفع می‌شود.
  • درد خفیف مفاصل و ماهیچه‌ها به ویژه زانو
  • احساس خستگی و سردرد خفیف
  • حساس شدن پوست به آفتاب و آفتاب‌سوختگی
  • افزایش ریزش مو: اکثراً زودگذر ولی در موارد بسیار نادر ممکن است دائمی‌شود.
پیشنهاد مطالعه
 جراحی بینی با بی‌حسی موضعی

این عوارض عموماً ملایم و زودگذرند. بیشتر آنها در طی چند روز تا چند هفته بعد از کاهش و یا متوقف شدن دوز راکوتان کاملاً از بین می روند. اکثر آن‌ها پس از اتمام دوره درمان برطرف می‌شوند. اگر بیمار داروی دیگری استفاده می کند باید پزشک جراح بینی خود را در جریان گذاشته زیرا در بعضی موارد تداخل دارویی ایجاد گردیده و این اتفاق سبب بوجود آمدن مشکلات دیگر خواهد شد.

تحت این شرایط با پزشک خود تماس بگیرید :

در صورت مشاهده این عوارض فوراً دارو را قطع کنید و پزشک جراح بینی خود را در جریان بگذارید:

  1. حالت تهوع
  2. استفراغ
  3. سردرد مداوم
  4. تاری چشم و اختلال در بینایی
  5. احساس افسردگی شدید
  6. اختلال در سیستم عصبی
  7. اختلال در حافظه
  8. درد ناگهانی عضله، حساسیت و ضعف
  9. خون در مدفوع یا اسهال شدید
  10. کبودی شدید
پیشنهاد مطالعه
پرسش و پاسخ با دکتر مجید راستی

داروی راکوتان و جراحی بینی | جراح بینی اصفهان

نکاتی راجب راکوتان

قرص راکوتان اعتیاد آور نیست. استفاده از راکوتان در کودکان کمتر از ۱۲سال و قبل از بلوغ توصیه نمی شود. زیرا باعث کند شدن رشد آنها می شود. بیماران زن قبل از شروع درمان راکوتان باید تا ۲ یا ۳ روز از دوره قاعدگی خود صبر کنند.

مصرف راکوتان را تا زمانی که پزشک تجویز کرده است ادامه دهید. لطفا توجه داشته باشید که راکوتان نمی تواند جای زخم یا گود برداری را که قبل از شروع درمان وجود داشته، بهبود بخشد، اما به شما در جلوگیری از آسیب های پوستی در آینده کمک می کند.

 

جراح بینی اصفهان 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *