جراحی های ترمیمی سوختگی

جراحی های ترمیمی سوختگی

اکثر مواردی که منجر به سوختگی می شود  ناشی از ریختن مایعات داغ می باشند و معمولاً ۵۰ درصد مصدومان این نوع حوادث را کودکان تشکیل می دهند که در اغلب موارد داغ بودن بیش از حد آب در وان حمام موجب این سوختگی ها می گردد.

از دیگر علل بوجود آمدن سوختگی ها در افراد می توان به انفجار گاز، برخورد با اجسام داغ ،سوختگی با مواد شیمیایی مانند اسید نیز اشاره کرد.

به طور کلی سوختگی ها به چهار دسته تقسیم می شود .

سوختگی درجه یک یا سطحی

معمولاً بوسیله شعله آتش یا نور خورشید ایجاد می شود. سطح پوست خشک و بدون تاول است و رنگ پوست قرمز و دردناک می شود .

سوختگی درجه دو یا ضخامت نسبی

پیشنهاد مطالعه
جراحی بینی با قالب کنترلی

معمولاً در اثر تماس با مایعات و جامدات داغ و شعله و جریان برق ایجاد می شود سطح پوست خشک و چرمی دیده می شود و رنگ پوست سفید مایل به صورتی و یا قرمز گیلاسی است و شدیداً دردناک می شود .

سوختگی درجه سه یا تمام ضخامت

این نوع سوختگی نیز معمولاً در اثر تماس با مایعات و جامدات داغ و شعله آتش یا جریان برق اتفاق می افتد ، سطح پوست خشک و چرمی به نظر می رسد و رنگ پوست مخلوطی از سفید و صورتی و سیاه و سوخته است در این نوع سوختگی به علت از بین رفتن اعصاب پوستی درد بسیار مختصر است و موهای پوست به راحتی کنده می شوند.

پیشنهاد مطالعه
آشنایی با انواع جراحی های زیبایی

سوختگی درجه چهار با درگیری ساختمانهای زیرین

این نوع سوختگی در اثر تماس طولانی با شعله و جریان برق ایجاد می شود و معمولاً استخوان ، عضله و تاندون ها هم گرفتار می شوند .

مراحل درمان سوختگی :

سوختگی معمولاً به دومرحله حاد و مزمن تقسیم می شود .

مرحله حاد چند روز بعد از سوختگی است که لازم است دبریدمان و برداشتن پوستهای سوخته ، بافت های مرده و پانسمان انجام گیرد و پس از آن با گرافت پوستی یا پیوند پوست از نقاط دیگر بدن محل سوختگی پوشانده می شود . می توان ازروش پیوند پوست ها و پوشش های مصنوعی نیز استفاده کرد که بتازگی  در ایران نیز استفاده می شود و تنها علتی که استفاده از آن را محدود کرده گران بودن بیش از حد این پوشش ها است .

پیشنهاد مطالعه
ورم چشم بعد از جراحی بینی

پس از مرحله حاد در مرحله مزمن اسکارهای سوختگی ایجاد می شود و انقباض زخمی ، سفتی مفاصل و جمع شدن پوست اتفاق می افتد در این مرحله نقش جراح پلاستیک برجسته می شود ، می توان تا حد زیادی در مرحله حاد از ایجاد اسکارهای پوستی جلوگیری کرد معمولاً با پوشاندن لباس های فشاری مخصوصاً در کودکان و ایجاد فشارروی پوست می توان ازایجاد اسکار جلوگیری کرد. با مالیدن پمادهای سیلیکونی یا ورقه های سیلیکونی روی محل زخم سوختگی می توان این اسکارهای برجسته را تا حد زیادی بهبود بخشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *