جراحی بینی و مشکلات تنفسی بعد از آن

جراحی بینی و مشکلات تنفسی بعد از آن

شکایت ازگرفتگی بینی و مشکل بودن تنفس از راه بینی پس از هر دوی جراحی زیبایی بینی و یا جراحی بینی برای بهبود عملکرد بسیارمعمول می باشد .

از آنجاییکه اکثر بیماران در مورد امکان بسته شدن راه هوایی بینی و سایر مشکلات تنفسی پس از جراحی اطلاعاتی دارند و یا در اطرافیان خود کسانی را دیده اند که مدتهاست با این مشکل درگیرند، با کوچکترین احساس گرفتگی در بینی شدیدا” نگران می شوند که مبادا این موضوع دائمی باشد و برطرف نشود.

جراحان بینی با این نگرانی ها از همان روز اول پس از عمل مواجه می شوند وبسیاری از بیماران  اظهار می کنند که “ دکتر هر دو سوراخ بینی ام گرفته و شبها با دهان باز می خوابم “ یا “وقتی بینی ام را شستشو می دهم سرم از یک طرف رد نمی شود” و همچنین “موقع غذاخوردن صدای نفس کشیدن ام بقیه را متوجه من می کند” و بسیاری عبارات از این جنس.

بنظر می رسد که در اکثر موارد این مسایل و مشکلات تنفسی ،موقتی است و با گذشت زمان بهتر خواهد شد و صبر و حوصله و بکارگیری توصیه های جراح در گذر با آرامش از این دوره کمک شایانی خواهد کرد.

البته پیش فرض ما اینجا این است که جراحی تان بوسیله پزشکی انجام شده است که مهارت و تجربه لازم را در شناسایی و درمان مشکلات عملکردی راه هوایی بینی را در کنار جراحی ظاهر بینی داشته باشد و این مشکلات را برطرف کرده باشد .

پیشنهاد مطالعه
از دست رفتن حس چشایی و حس بویایی با ابتلا به کرونا

در موردجراحی زیبایی بینی، این مسئله در درجه اول به وجود لخته های خون و ترشحات در راه هوایی بینی پس از عمل مربوط است که و در درجه بعدی در اثر تورم داخلی بافت های بینی ایجاد می شود که معمولا” در یک تا دو ماه برطرف خواهد شد.

نکته مهم در خلال این دوران برای حفظ راه هوایی بینی ، پاک کردن بینی از لخته ها و ترشحات در روزهای اول پس از عمل به کمک اسپری بینی حاوی سالین ( آب نمک ) و در ادامه استفاده از شستشو با سرم نمکی بوسیله سرنگ برای باز نگهداشتن راه هوایی می باشد تا با گذشت زمان تورم بافت های داخلی بینی هم کاهش یافته و تنفس فرد از راه هوایی بینی بهبود یابد.

پیشنهاد مطالعه
حالت خوابیدن بعد از جراحی بینی چگونه است ؟

در مواردی که یک رینوپلاستی عملکردی برای بیمار انجام شده باشد که در آن سپتوم یا همان تیغه میانی.بینی در حین عمل صاف گردیده باشد معمولا چهار تا شش هفته طول می کشد تا تنفس از راه هوایی بینی بهبود پیدا کند.

 

اجازه بدهید کمی هم در مورد علل دخیل در مشکلات تنفسی طولانی مدت تر پس از جراحی بینی با هم صحبت کنیم:

 

پر خونی و احتقان طولانی مدت بینی پس از رینوپلاستی نیازمند ارزیابی بیشتری است و به علل بسیاری می تواند مرتبط باشد که با خود عمل رابطه ای نداشته باشند.

آلرژی ها ,پولیپ های بینی , مشکلات در سینوس ها همه می توانند احتقان بینی بدهند که باید به وسیله متخصص گوش و حلق و بینی ارزیابی و براحتی درمان شوند .

پیشنهاد مطالعه
عمل بینی مردان و بررسی مدل های آقایان

در نهایت عوارض ناشی ازخود جراحی هم می تواند باعث مشکلات طولانی مدت تر شود از جمله :

۱-اسکار های داخلی بینی که در محل برش های جراحی ایجاد می شوند

۲-چسبندگی بین قسمت های مختلف داخل بینی پس از عمل

۳-و یا تغییر وسیع و فاحش در ساختار کل بینی ( مانند کوچک و باریک کردن بیش از حد بینی )

همه اینها می توانند باعث مشکلات تنفسی طولانی مدت شود که خوشبختانه کمترین میزان را درمیان علل مشکلات تنفسی بعد از عمل دارند.

در نهایت اجازه بدهید که بار دیگر تاکید کنیم که اکثر مشکلات تنفسی و گرفتگی بینی پس از جراحی بینی موقتی است و در صورتیکه عمل عجیب و غریبی- مثل عروسکی کردن و سرسره ای شدن- روی بینی تان انجام نشده باشد و با رعایت توصیه های پس از عمل بینی ، پس از چند ماه مشکل خاصی نخواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *