سرطان پوست
سرطان پوست یکی از شایعترین سرطانها در جهان است. این سرطان عبارت از رشد و گسترش کنترل نشده سلولهای ناهنجار پوست میباشد و زمانی اتفاق میافتد که DNA بازسازی نشده به سلولهای پوستی آسیب میرسانند و باعث میشوند این سلولها به سرعت تکثیر شده و به تومور تبدیل شوند. علت اصلی ابتلا به انواع سرطان پوست هنوز به طور دقیق تشخیص داده نشده است اما قرار گرفتن در معرض اشعه ماورای بنفش (UV) خطر ابتلا را تا حد بسیار زیادی افزایش میدهد. سرطانهای پوستی به دو دسته تقسیم میشوند:
این نوع سرطان در سلولهای سنگفرشی پوست گسترش پیدا میکند. در افراد با پوست تیرهتر، سرطان سلولهای سنگفرشی شایعترین نوع سرطان پوست است و جالب آن که بیشتر در بخشهایی از بدن که کمتر در معرض تابش نور خورشید هستند مانند پاها، مشاهده میشود.
جراحی سرطان پوست
جراحی متداولترین شیوه درمان سرطان پوست است که روش مورد استفاده توسط پزشک به اندازه، محل زائده، سن بیمار، وضعیت سلامتی وی و عوامل مختلف ديگري بستگی دارد. این شيوه درماني، احتمال خروج و انتشار سلولهای سرطانی از ناحيه اولیه خود را کاهش میدهد. در بیشتر موارد، جراح ابتدا تکه کوچکی از بافت غیر طبیعی را بر میدارد (بیوپسی). این بافت در زیر میکروسکوپ بررسی شده تا خوشخیمی یا بدخیمی آن مشخص شود. تومورهای بدخیم را میتوان با بکارگیری روشهای مختلفی از قبیل کورتاژ، جراحی، منجمد کردن، جراحی تحت کنترل میکروسکوپ (MOHS)، شیمی درمانی موضعی، پرتو درمانی و جراحی لیزر درمان کرد.
درمان سرطان به دلیل عوارض بعد از آن ممکن است برای هر شخصی خطرناک به نظر برسد اما در حقیقت میتوان با لحاظ نمودن برخی نکات از بروز بسیاری عوارض ناخواسته جلوگیری کرد یا اثر آن را کاهش داد. بنابراین بهتر است واقعبین باشید و نکات زیر را مد نظر قرار دهید: