جراحی ترمیم نقص بینی

جراحی ترمیم نقص بینی

جراحی ترمیم نقص بینی به منظور بازگرداندن شکل بینی به حالت طبیعی و بهبود عملکرد آن برای تنفس عادی صورت می‌گیرد. تکنیک‌های این جراحی با توجه به مشکل بینی، متفاوت است. مشکلاتی که نیاز به عمل جراحی ترمیمی دارند عبارتند از:

  • نواقص مادرزادی بینی (بیشتر در کودکان دچار شکاف کام یا لب شکری مشهود است)
  • انحراف تیغه بینی
  • ضربه شدید بر اثر سانحه (باعث شکستگی استخوان بینی شود)
  • عمل جراحی قبلی (بیمار از شکل ظاهری بینی رضایت نداشته باشد)
  • مصرف مواد مخدر از طریق بینی
  • از بین رفتن نسج بینی به دلیل سرطان پوست
انواع روش‌های ترمیم نواقص بینی
سپتوپلاستی

سپتوپلاستی عمل جراحی اصلاح و صاف کردن تیغه میانی بینی است. سپتوم، دیواره استخوانی بینی و کارتیلاژ، غضروفی است که بینی را به دو بخش راست و چپ تقسیم می‌کند. زمانی که سپتوم به یکی از طرفین بینی منحرف می‌شود ناهنجاری ایجاد شده را انحراف تیغه بینی می‌گویند. در بیشتر افراد مبتلا به انحراف بینی معمولاً پره‌های یک طرف بینی کوچکتر از طرف دیگر است. در این موارد، سپتوپلاستی تنها راه درمان محسوب می‌شود. سپتوپلاستی تغییر مکان سپتوم را اصلاح می‌کند و تنفس طبیعی را به فرد باز می‌گرداند.

اقتراح الدراسة
الحاجب ورفع جبهته جراحة,fa
پیش از جراحی سپتوپلاستی

قبل از جراحی سپتوپلاستی مانند جراحی‌های دیگر، آزمایش خون و چک کردن وضعیت سلامت کلی بدن انجام می‌شود. از یک هفته قبل باید مصرف آسپرین، ایبوپروفن و یا دیگر داروهای رقیق کننده خون را کنار بگذارید. گرفتن عکس از بینی از زوایای مشخص، یکی دیگر از موارد ضروری است. بیشتر بیماران با بیهوشی کامل تحت جراحی قرار می‌گیرند.

حین جراحی سپتوپلاستی

جراحی سپتوپلاستی معمولاً بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه طول می‌کشد. جراح یک طرف بینی را می‌شکافد تا به سپتوم دسترسی داشته باشد. بعد از کنار زدن غشای مخاطی بینی، سپتوم در محل مناسب جایگذاری می‌شود. استخوان‌ها یا غضروف‌هایی که باعث انسداد راه‌های تنفسی شده‌اند نیز برداشته می‌شوند. مرحله نهایی بازگرداندن غشای مخاطی بینی به محل اولیه است. بعد از انجام عمل معمولاً روی بینی چسب زده می‌شود تا سپتوم و غشا را در جای اصلی نگه دارد اما گاهی، تنها قرار دادن تامپون تا چند روز بعد از جراحی کفایت می‌کند و نیازی به استفاده از چسب نخواهد بود.

Nasala1
پس از جراحی سپتوپلاستی

سپتوپلاستی یک عمل سرپایی است و معمولاً بیمار چند ساعت بعد از جراحی ترخیص می‌شود. بعد از جراحی بینی، تورم، درد و خونریزی امری عادی محسوب می‌شود. تا چند هفته بعد از عمل بهتر است انجام فعالیت‌های فیزیکی سنگین کنار گذاشته شود. در صورت نیاز، مصرف داروهای مسکن تحت نظر پزشک بلامانع است. هر چند زخم‌های بعد از سپتوپلاستی به سرعت التیام می‌یابد اما دوران نقاهت معمولاً طولانی است چرا که کارتیلاژ و نسج دیگر بینی برای ترمیم و شکل گیری دوباره، به یک دوره زمانی یک ساله نیاز دارند. چند توصیه برای کوتاه‌تر شدن دوران نقاهت:

  • هنگام خوابیدن سر را بالاتر از سطح بدن نگه دارید تا تورم هر چه سریع‌تر بهبود یابد.
  • سعی کنید از بینی نفس نکشید.
  • بهتر است لباس‌هایی بپوشید که از جلو زیپ یا دکمه داشته باشد تا برای تعویض آن به مشکل برنخورید.
اقتراح الدراسة
نکاتی راجع به جراحی پلک

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *